Specialisaties

Hout- en marmerimitatie én bladgoud vergulden is een specialisme van Peerdeman Schilderwerken.

Houtimitatie

Houtimitatie is een onderdeel van het schildersambacht. Op het gebied van decoratie en restauratie kunnen verschillende houtsoorten zoals o.a. mahonie, teak en eiken worden geïmiteerd.

Marmerimitatie

Ook marmerimitatie behoort tot een ambachtelijke techniek. Omdat marmer zeer kostbaar en schaars is wordt om die reden soms gekozen voor een vervanging. Marmerimitatie is een manier om een pand een chique en authentiek karakter te geven.

Uitvoering

Naast het beheersen van de vaardigheden vereist hout-en marmerimitatie ook kennis van de materialen, gereedschap en de verschillende soorten hout en ondergronden. Hout- en marmerimitatie wordt veelal toegepast bij monumentale panden en kerken maar tegenwoordig zie je deze techniek ook steeds vaker in winkels, horecagelegenheden en thuis bij particulieren. Peerdeman Schilderwerken bootst marmer en hout op een zeer professionele wijze na zodat het niet te onderscheiden is van echt.

Bladgoud vergulden

Vergulden met bladgoud is een specialisme dat net als hout- en marmerimitatie al eeuwen wordt toegepast. Bladgoud vergulden wordt veel toegepast bij de restauratiewerkzaamheden van monumentale panden en objecten. Geen enkele gepigmenteerde metaalverf kan zich meten met de glans en uitstraling van bladgoud; goud oxideert niet, verliest geen glans, is duurzaam en er is maar een klein beetje licht nodig om goud te laten schitteren. Door de buigzaamheid en flexibiliteit van goud is het mogelijk om een gram goud te walsen tot er een vel bladgoud van een vierkante meter ontstaat. Met deze zeer dunne velletjes bladgoud kunnen de meest uiteenlopende ondergronden verguld worden. Het bladgoud vergulden wordt onder andere toegepast op: hekwerken, gevelstenen, wapenschilden, lijstwerk, ornamenten, orgels en beelden.

Vrijblijvende offerte?

Benieuwd naar de mogelijkheden en bijbehorende kosten? U kunt ons dagelijks bereiken op onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Ook kunt u ons contactformulier invullen waarna wij binnen 48 uur contact met u zullen opnemen.

Neem contact op